Søg
Close this search box.

FAQ

Vi bruger mange forkortelser i vores dagligdag, og du vil også finde dem her på sitet. Derfor har vi her lavet en lille ordbog, hvor vi forklarer, hvad de forskellige forkortelser står for, og hvad de betyder. 

 

“lm” er en forkortelse for “Lumen”. Ofte refereres der til lumen som “Output”. Lumen er en enhed, hvori man måler lyskildens kræft. Denne enhed er ofte forvekslet med “Lux”. Elwis’ produkter varierer fra 40 lm op til 5000 lm. 

“IK” er en forkortelse for “Impact Resistance (Kinetic Energy)”. Denne enhed indikerer i hvilken grad et elektrisk apparat er i stand til at modstå ekstern mekanisk påvirkning. Elwis’ produkter er typisk IK07/IK08, som er standard for industrien.

“K” er en forkortelse for “Kelvin”. Der kan også refereres til denne som “farvetemperatur”. K er målingen af lysets farveindtryk, og det bliver ofte beskrevet som varmt lys (lav K værdi) eller koldt lys (høj K værdi). Den normale rækkevidde er fra 1700-9500K. Elwis’ produkter ligger typisk mellem 5500-7500K, som er standard for industrien.

“IP” er en forkortelse for “Ingress Protection”. Det er indikeret af bogstaverne IP efterfulgt af to cifre eller et ciffer før eller efter et “x”. Denne klassifisering indikerer i hvilken ferad e elektrisk enhed kan modstå indtrængen fra faste genstande og vand/væske. Elwis’ produkter går fra IP20 til IP67.

“Ra” er lyskildens farvegengivelse. Det bliver ofte omtalt som CRI. Dette måles på en skala fra 0 til 100. Jo højere CRI, des tættere er lyskilden på naturens lys. 

Alt over 80 betegnes som højt, og alt over 90 som meget højt.

“LED” er en forkortelse for “Light Emitting Diode”. Det er en elektronisk komponentdet er en elektrisk komponent, der omdanner elektrisk energi til infrarødt, synligt eller nær-UV-lys. LED er nu den primære lyskilde i arbejdslamper, da de kan give et højt lumenoutput og er utroligt energieffektive, miljøvenlige og langtidsholdbare – de kan udsende lys kontinuerligt i årevis uden at “brænde ud”. I gennemsnit vil lysdioden kun udsende halvt så meget lys efter minimum 50.000 lystimer, afhængigt af faktorer som høj/lav temperatur eller høj elektrisk belastning.

CREE er et brand produceret af et firma, der er lokaliseret i staten North Carolina. De er bredt anerkendt i vores branche som den bedste producent af højkvalitets LED. Vi bruger CREE i mange af vores produkter.

“COB” er forkortelsen for “Chip On Board”. Det er en type LED, hvor det integrerede kredsløb er direkte forbundet til et printet kredsløbskort. Ved at eliminere forbindelsen mellem individuelle halvledere kan det færdige produkt blive mere kompakt og billigere med et højere lumen output. Denne teknologi kaldes ofte tredje generations LED. 

“SMD” er en forkortelse for “Surface-Mount Device”.  Det er en type LED, hvor komponenterne er fastgjort direkte til overfladen af et printkort. I sammenligning med “COB” kræver høj lumen (lm) output mere plads til dioderne. Sammenligning: Task Lamp TL5000 bruger 120 x SMD til en output på 5000 lm, mens Task Lamp X4 kun bruger 1 x COB til en output på 3800 lm. SMD’er udsender dog mindre varme, så de kan installeres i plastikkabinetter i stedet for aluminium eller metal. Denne teknologi kaldes ofte anden generations LED. 

“Klasse” bliver ofte omtalt som sikkerhedsklasse. Den angiver beskyttelsesklassen i forhold til risikoen for elektrisk stød. De strengeste standarder gælder for KLASSE 0, I, 0I. Standarderne er ikke så strenge for KLASSE II, III. Vores produkter er alle KLASSE (II) (kablede lamper og strømforsyninger) eller KLASSE III (batteridrevne lamper/lys).

Denne er defineret under klasse.

“lx” is er en forkortelse for “Lux”. Lysstyrken måles efter, hvor meget lys der påvirker en overflade. Enheden Lux angiver lumen pr. kvadratmeter. Denne enhed forveksles ofte med “Lumen (lm)”

Følg os på de sociale medier

Sign up til vores nyhedsbrev og bliv en del af Elwis' lysende univers

Har du et Elwis produkt?

Skriv gerne en anmeldelse af det på Google – Det sætter vi pris på!