Søg
Close this search box.

Halvtreds procent er ikke nok

Problemet er at sortere

Ifølge de seneste data fra Elretur er 50% af alle danskere for dårlige til at sortere, når det kommer til korrekt bortskaffelse af batterier. Vi formår simpelthen ikke at skåne vores miljø for farlige kemikalier og komponenter, som kan være alvorligt skadelige for naturen og os selv.

Batterier indeholder forskellige kemikalier og stoffer, såsom nikkel, cadmium og bly, som kan være værdifulde ressourcer, hvis de leveres og genbruges korrekt. Hvis ikke, kan de være ekstremt skadelige.

Ifølge Miljøstyrelsen kan især knapcellebatterier være ekstremt skadelige for miljøet, da de indeholder kviksølv.

 

“Hvis disse batterier smides i skraldet, forbrændes de, hvilket betyder, at kviksølvet fordamper. Dette får skadeligt kviksølv til at trænge ind i vores luft, miljø (…) og mad”.

 

Elwis Ansvarlig Udvikling

Hos Elwis ved vi, at vi er ansvarlige i samme grad som enhver anden virksomhed, når det kommer til klimaforandringer og de spørgsmål, der følger. Med de miljø- og klimaudfordringer, vi nu står over for, skal vores produkter afspejle dette ansvar.

Vi søger konstant at udvikle og innovere vores produkter, og i de senere år har vi haft et øget fokus på batterier. Vi har fortsat mange produkter, der bruger forskellige typer batterier, da batterierne i sig selv er både effektive og praktiske i brug for enhver person. De er meget udbredt i både arbejdslivssituationer og en række udendørs indstillinger.

I de senere år har vi stort set haft genanvendelse og bæredygtighed i tankerne, hver gang et nyt produkt ser dagens lys. Derfor har vi i stigende grad en tendens til at tilbyde genopladelige produkter såsom lommelygter eller forlygter, hvilket reducerer behovet for tørcellebatterier.

Et skridt i den rigtige retning

Hos Elwis er vi stolte medlemmer af Elretur. Vi erkender, at vi alene ikke kan reducere antallet af batterier, der ikke er sorteret korrekt.

Men vi tror og arbejder under den logiske antagelse om, at så længe færre batterier er i omløb, vil færre batterier ende i den forkerte skraldespand. Derfor vil de ikke have en negativ indvirkning på miljøet.

Den seneste kampagne af Elretur søger at sikre en høj viden om korrekt bortskaffelse af batterier og at inspirere folk til at handle korrekt i forhold til bortskaffelse af batterier.

Klik her for at se den seneste kampagne “Farvel Batteri” af Elretur.

Hvis du har kommentarer, spørgsmål eller forespørgsler, er du velkommen til at sende os en mail på contact@elwis.com

Følg os på de sociale medier

Sign up til vores nyhedsbrev og bliv en del af Elwis' lysende univers

Har du et Elwis produkt?

Skriv gerne en anmeldelse af det på Google – Det sætter vi pris på!